Stav Kjøre-og Rideklubb arrangerte kurs i sentrert ridning helga 20. – 22. februar 2015. Her var det Instruktør Titti Lindbom fra Sverige som holdt kurs. Hun er blant annet utdannet instruktør fra Strønsholm og SR intsruktør Level 3. Vi var så heldige at hun ville komme og holde nytt kurs.

Sentrert ridning ble grunnlagt av Sally Swift, og er et hjelpemiddel for å få bedre sits og mer kontroll over egen kropp og de signalene man gir til hesten. Mange hester går med store spenninger i kroppen under trening, og ofte ser man at det er vi ryttere som lager disse spenningene ved å klemme oss fast, heise opp beina, lene oss fremover, miste balansen osv. Sally hadde selv store problemer i sin kropp, da hun hadde skjev ryggrad. Men hun elsket hest og jobbet for å finne en måte hvor hun kunne fortsette sin ridning, selv med store ryggproblemer. Resultatet ble Sentrert Ridning. En samling øvelser, tanker og forklaringer i bilder, for å skape mer harmoni mellom hest og rytter.

Kurset startet fredag med dressurtimer og noen longeringstimer. Denne dagen var det 7 stk. 11 personer var påmeldt denne helgen og du kunne velge mellom om du ville ha med hest eller om du bare ville være med på teoridelen.

Lørdagen begynte med en time teori på morgenen. Så var det gruppetime hvor fokuset kun var på SR prinsippene (Pust, byggeklosser, myke øyne, sentrering, bakkekontakt, le). 
På gruppetimene pustet vi om kapp, vi lagde sirkler med skuldre og hæler. Hestene gikk på lange tøyler. Vi tenkte, kjente og følte, samtidig som vi skulle puste. Vi lo litt av hverandre og hadde det veldig gøy. Vi gjorde dette både i skritt og trav. Hadde man lyst så kunne vi få prøve i galopp.

På sånne kurs er det også viktig med teorideler hvor vi kan snakke sammen og gjøre øvelser uten hest. Lørdag ettermiddag var satt av til privattimer hvor Titti jobbet med en og en. Titti er veldig positiv, pedagogisk og human. Hun er bestemt og konsekvent, men aldri hard og urettferdig. Ridningen går aldri på kompromi med god behandling av hesten.

Søndag var også privattimer og teori. Det var også en sprangtime hvor noen hoppeglade ryttere fikk jobbe med å ha hesten i balanse.
På slutten av dagen snakket vi om hva hver enkelt hadde lært og sammen med Titti snakket vi om hva vi skulle jobbe med videre. ☺

En inspirerende og fin helg ☺